Artzone.bg - Рекламни Табели & Светещи букви

Изработка на светеща табела - повече за работния процес

Светещо лого покривна реклама

Светещата табела може да бъде изработена от метални или алуминиеви профили, подготвени специално за изработка на рекламни табели. Предпочитани и по-често ползвани за рекламни табели на магазини и заведения са алуминиевите профили, защото не ръждясват и са по-леки, което от своя страна прави самата светеща табела по-лека, което влияе и на начина на монтаж. Профили от черно желязо се ползват за носещи метални конструкции на покривни реклами, където е изключително важно носещата конструкция да е здрава и стабилна, защото носи огромни светещи букви или светещо лого.

Конструкцията за светеща табела се изчислява спрямо теглото, което ще носи самата табела и спрямо начина на монтаж от нашия проектант, който работи в Артзона вече 20 години и през чиито ръце са минали повече от 30000 рекламни табели, за да бъдат начертани и подготвени преди да влезнат за същинската изработка в работилницата.

От алуминиеви профили се изработва метална конструкция на табелата, която е основата, към която се поставят гръб, осветление, лице. За гръб на табелата се ползва алуминиева ламарина. Цените на светещите табели варират и защото различните фирми предлагат различна дебелина на ламарината за гръб или защото например гърбът на кутията остава небоядисан, което значи че след време ще започне да ръждясва. Още преди стартиране на изработката на светеща табела се предвижда към металната конструкция и гърбът да бъде заложен вариант за лесен и стабилен монтаж.

Осветлението може да бъде луминисцентно с лампи Philips или светодиодно. Светеща табела с луминисцентно осветление е по-евтина от светеща табела със светодиодни модули, но пък консумацията на ел. енергия на луминисцентното осветление е почти 10 пъти по-висока.

Затова и препоръчваме изработката на светеща табела, която ще се ползва дълги години да става със светодиодни модули. Артзона работи повече от 10 години само с един доставчик, като внася директно светодиодните модули, за да предложи ниска цена на българския пазар. Ползваните от нас светодиодни модули са с чип на SAMSUNG - ползаме LED светодиоди с високо качество, доказали се през годините с минимално време на работа 50000 часа без промяна на интензитета на светене - вижте тук на този клип как светят табели изработени от Артзона преди около 10 години
https://artzone.bg/news/svetesti-bukvi-i-pokrivni-reklami-sofia-channel-letters-roof-top-signs-sofia/

Лицето на рекламната табела може да бъде от плексиглас с фолио
https://artzone.bg/products/tabeli-vinil/content/svetesta-kutia-armeec-borovo/lightbox/

от винил с фолио https://artzone.bg/products/reklamna-tabela/content/reklamna-tabela-greece/lightbox/

и винил пълноцветена печат

https://artzone.bg/products/svetesta-tabela/content/svetesta-tabela-himichesko/lightbox/

Плексиглас с фолио се ползва за табели с размер до 3 метра, защото плексигласа се продава в размер 3 х 2 м. За светещи табели по-дълги от 3 метра се ползва високо качество винил с фолио. Всъщност фолио се поставя на плексиглас или на винил когато изображението се състои от букви, цифри и елементи, които могат да се изрежат на плотер. Когато изображението е със снимки, лица и изобщо преливки единствения вариант е да се полза пълноцветен печат на фолио за да се кашира на плексиглас или директно да се печата върху винил. По-силно и ярко светят табели с плотерно рязано фолио, печатът винаги свети по-матово и за съжаление избледнява във времето.

Артзона предлага и светещи табели от алуминиев композитен панел, прорязан за светещи надписи и лога. Алуминиев композитен панел е този материал, който се ползва за облицовка на сгради - стои много приятно и опънато, представлява сандвич панел алуминий - гума - алуминий и е прекрасен материал за изработка на светеща табела. Този тип светеща табела също има алуминиева конструкция, но самия панел се прорязва, като зад него се поставя плексиглас. Светодиодното осветление позволява на рекламния надпис да бъде осветен, както и светещата кутия да бъде елегантна и тънка около 10 см.

https://artzone.bg/products/svetesta-tabela/content/reklamna-tabela-magazin-ducati-outdoor-store-sign-ducati/lightbox/

Ако трябва обаче да се гони определен цвят се налага този тип светещи табели да се изработят с лице от алуминиева ламарина, прахово боядисана.

Артзона ви предлага финална цена, в която е включено всичко - от проектиране до монтаж. Когато получите проект и цена от Артзона може да сте сигурни, че вашата светеща табела ще изглежда точно както е показано на одобрения от вас фотомонтаж, както и че ще платите точно толкова, колкото е посочено в офертата (за разлика от оферти, при които винаги изникват непредвидени разходи).